Soenil Bahadoer** en Edwin Vinke** halen flink bedrag op met War Child Charity diner

Nieuws overzicht > Soenil Bahadoer** en Edwin Vinke** halen flink bedrag op met War Child Charity diner

Voor de tweede keer vond het War Child Charity diner plaats. Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Edwin Vinke (de Kromme Watergang**) en hun teams kookten op 18 juni op een unieke locatie op Ibiza geheel belangeloos een negengangendiner voor ongeveer honderd gasten.

De hoofddoelstelling van deze avond was het ondersteunen van een innovatieve lesmethode, dat door War Child en internationale projectpartners is ontwikkeld: Can’t Wait to Learn. Via deze methode kunnen kinderen spelend leren, dankzij educatieve spellen op tablets. Zo leren zij op een flexibele, effectieve en innovatieve manier rekenen en lezen. Door donaties, tafelverkoop, maar met name de opbrengst van een veiling is er een bedrag opgehaald van euro 222.300.  Dit is ruim twee keer zoveel als waar de organisatie op gehoopt had. War Child’s ambassadeur, Marco Borsato, vertelde er waarom hij zich al 20 jaar met zoveel passie voor War Child inzet.
Over War Child
Wereldwijd groeien er miljoenen kinderen en jongeren op in conflictgebieden, met alle gevolgen van dien. Zij leven vaak in angst, zonder bescherming, en volgen soms jarenlang geen onderwijs. War Child biedt kinderen in conflictgebieden in veertien landen psychosociale steun, bescherming en onderwijs. War Child leert hen weer vertrouwen in zichzelf te krijgen en hun heftige ervaringen een plek te geven. Zodat kinderen uitzicht krijgen op een betere toekomst.
De chefkoks
SVH Meesterkok Soenil Bahadoer** is al ruim 24 jaar chef en eigenaar van restaurant De Lindehof in Nuenen. Met zijn Surinaams-Hindoestaanse roots kookt Soenil sinds 2015 twee sterren. De basis is de simpele maar smaakvolle keuken van zijn moeder gecombineerd met klassiek Franse technieken die Bahadoer opdeed tijdens zijn werkzaamheden bij gerenommeerde restaurants in Nederland en België. (onder andere Cees Helder***). Edwin Vinke** is al ruim 25 jaar chef en eigenaar van restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat.
De keuken van Vinke is gebaseerd op de zilte en aardse smaken die in Zeeuws-Vlaanderen gevonden worden. De lijnen tussen de producten (producenten) en de keuken worden zo kort mogelijk gehouden.
Maandag 24 juni 2019 - Bron: Misset Horeca