Oud London Groep opent eind mei Parijse brasserie in Utrecht

Nieuws overzicht > Oud London Groep opent eind mei Parijse brasserie in Utrecht

Bar Brasserie Marie bij de Vereeniging, onderdeel van de Oud London Groep, opent op 20 mei de deuren in Utrecht. Hiermee is dit deel van de Herensociëteit na 150 jaar afgesloten te zijn geweest weer toegankelijk voor iedereen.

 

'Het is natuurlijk een buitenkans om op zo’n locatie iets nieuws te beginnen,’ zegt directeur Erik van Dijk van Oud London tegen DUIC (De Utrechtse Internet Courant).

De keukenbrigade staat onder leiding van chef Rinie Makkus, die een Franse keuken met een  Nederlandse twist hanteert. ‘Mooie lokale producten zijn niet alleen lekker, maar zorgen ook voor een beter milieu en dat vinden wij belangrijk bij Marie. 

Makkus ontwikkeld een brasseriekaart en een barkaart. Gasten kunnen aan de 15 meter lange bar plaatsnemen voor eenvoudige gerechten of een tafel in de brasserie reserveren voor een meer uitgebreid menu.

 

Middeleeuws pand

Grand Bar & Brasserie Marie bij de Vereeniging is gevestigd in een eeuwenoud pand aan de Utrechtste Mariaplaats. Het gaat terug naar de Middeleeuwen. Als halverwege de elfde eeuw bisschop Bernold van Utrecht begint aan de bouw van de St. Mariakerk en de omliggende immuniteit van St. Marie met daarbinnen verschillende Kanunnikenhuizen. Aan deze immuniteit verleent Grand Bar & Brasserie haar naam. 

 

Voordeur toegevoegd

Oud London Groep uit Zeist huurt het voorste deel aan de straatzijde, de rest van het pand blijft het domein van sociëteit de Vereeniging. Het statige sociëteitsgebouw is de afgelopen periode gerenoveerd. Het doel hiervan is om het gebouw een opener uitstraling te geven. 

Zo is onder meer een voordeur aan de straatzijde toegevoegd om de drempel voor gasten te verlagen. 

 

Voor de ambiance binnen is gekeken naar de sfeer en allure van het pand en de sociëteit, zegt Van Dijk. ‘Daarbij past goed de sfeer van Parijse restaurants. ‘Naast de Franse hoofdstad speelt ook Utrecht een belangrijke rol in Marie bij de Vereeniging: op de wand is een schilderij van Utrecht aangebracht, en op de kaart staan Utrechtse bieren, patisserie en kazen.

 

Maandag 25 april 2022 - Bron: missethoreca.nl