Onno Kokmeijer zet zich in voor getroffen Japan

Nieuws overzicht > Onno Kokmeijer zet zich in voor getroffen Japan

Tweesterrenkok Onno Kokmeijer van het in Okura Hotel Amsterdam gevestigde toprestaurant Ciel Bleu gaat zich persoonlijk inzetten om de slachtoffers van de natuurramp in Japan te helpen. Kokmeijer roept op tot het reserveren bij één van de restaurants in het Okura hotel waar op 8 april benefietmenu’s worden geserveerd.

Op zijn weblog meldt Kokmeijer dat de emoties bij Okura tastbaar waren na de aardbeving en tsunami in Japan. Om de collega’s in Japan te helpen, wordt er een speciale actie gehouden in het Amsterdamse tophotel.


Op vrijdag 8 april houdt Okura een benefietavond voor Japan. ‘We verwachten maar liefst vijfhonderd gasten’, schrijft Kokmeijer. ‘Het evenement dat aanhaakt bij de algemene actie ‘Nederland helpt Japan’, vindt plaats in de grote ballroom van Okura en de opbrengst ervan gaat helemaal naar het Rode Kruis’.

Op de benefietavond wordt onder andere een veiling gehouden. Daarbij komt een geheel verzorgde KLM-reis naar Zuid-Afrika met bezoek aan toprestaurant Le Quartier Français in Franschhoek van de Nederlandse topkok Margot Janse aan bod.

Verder wordt er op 8 april in de Okura-restaurants Ciel Bleu, Serre Restaurant en Yamazato een viergangendiner geserveerd waarbij de opbrengst ten goede komt aan het Rode Kruis in Japan. 


Dinsdag 29 maart 2011 - Bron: Misset horeca