Nieuwe topper geopend: SAAM restaurant in Amstelveen

Nieuws overzicht > Nieuwe topper geopend: SAAM restaurant in Amstelveen

Op 18 november heeft SAAM restaurant zijn deuren geopend! Vanaf nu kun je de samenkomst van twee culinaire werelden proeven tijdens het diner. SAAM staat voor: South Africa-Amstel. Een unieke samenwerking tussen gerenommeerde chefs en sommeliers.

Het menu bij SAAM restaurant bestaat uit gerechten die een samensmelting zijn van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken, met uitsluitend pure en eerlijke ingrediënten. Op de wijnkaart wordt er speciale aandacht gegeven aan de mooiste wijnen die Zuid-Afrika te bieden heeft. Daarnaast zijn er ook genoeg Europese wijnen te bestellen, the best of both worlds.

Arthur van HEERLIJK.NL was er als eerste bij tijdens de opening en heeft de avond vastgelegd. Deze beelden zijn te vinden op Instagram via @heerlijk.nl. 

Thuiskomen
Bij SAAM restaurant geniet je van een ongedwongen restaurantbeleving met persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid, waarbij de formele sfeer achterwege is gelaten. Hoewel alle materialen op een bescheiden wijze gepresenteerd worden, maakt SAAM restaurant gebruik van enkel de hoogst haalbare kwaliteit, zodat iedereen zich thuis voelt zodra zij binnenstappen.

Chefs en topsommeliers
Op de begane grond beschikt het restaurant over 46 couverts. Waaronder een chefs-table voor 8 personen, die het beste zicht biedt op de bereiding van de culinaire verrichtingen door chefs Jasper Hermans en Thomas Kooijman. Daarnaast is er ook gedacht aan gasten die graag SAAMenkomen aan de bar. SAAM restaurant heeft namelijk een bovenbar met 18 plekken. Mede-eigenaar Margot Janse, voormalig chef van The Tasting Room bij Le Quartier Français, blijft in Zuid-Afrika wonen en brengt van daaruit haar inspiratie voor het menu. Janse werkt virtueel met het team samen en bezoekt SAAM restaurant gedurende het jaar regelmatig.  

Foto's door Naomi Venetiaan van N / J Studios -  @n___j____s

Vrijdag 18 november 2022 - Bron: Pitch PR