Michelin komt met selectie in Dubai

Nieuws overzicht > Michelin komt met selectie in Dubai

Michelin gaat voortaan ook sterren uitdelen aan restaurants in Dubai. De eerste chefs worden zelfs dit jaar al beloond! 

 

De eerste Michelin-selectie voor Dubai wordt in juni 2022 aangekondigd. Michelin gaat naast sterren ook Bib Gourmands toekennen in de stad voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Dubai is een thuisbasis voor meer dan honderden nationaliteiten. Van handelhaven is het lang uitgegroeid tot één van de meest geliefde reisbestemmingen ter wereld. Dankzij deze dynamiek ontwikkelde Dubai een zeer interessante eetcultuur 

met invloeden van Arabische specialiteiten en keuken over de hele wereld. 

 

Dubai biedt volgens Michelin duidelijke contrasten. In zowel architectuut, maar ook in haar keukens. Zo heb je er authentieke Emirati en Midden-Oosterse keukens, maar ook internationale restaurants met wereldse chefs. 

Je kunt hierbij onder andere denken aan Gordon Ramsay, Nusret Gökce, Massimo Bottura, Akira Back, Gary Rhodes, David Myers, Vineet Bhatia, Yannick Alleno, Burak özdemir, Jose Avillez, Heinz Beck, Joel Robuchon, Jason Avillez en Daniel Boulud en niet te vergeten de Nederlandse Schilo van Coevorden die een tweede locatie van Taiko (Amsterdam) heeft in het Sofitel Dubai Wafi hotel. 

 

Dubai heeft meer dan drie miljoen inwoners en duizenden restaurants.

 

Het beoordelen van de restaurants gaat volgens de vaste criteria die wereldwijd worden toegepast zoals smaak, techniek en consistentie.

 

 

Woensdag 30 maart 2022 - Bron: missethoreca.nl