Herman den Blijker verrast mensen met nieuw programma

Nieuws overzicht > Herman den Blijker verrast mensen met nieuw programma

Door het thuisblijven hebben mensen meer de mogelijkheid om uitgebreid te koken, maar dat geldt niet voor iedereen. Mensen met een vitaal beroep hebben soms helemaal geen tijd om te koken. Ook zijn er mensen die door andere omstandigheden de luxe van uitgebreid koken niet hebben. Met het programma Herman helpt een handje verrast Herman den Blijker op een verantwoorde manier met een HEERLIJKe maaltijd uit zijn foodtruck. Het AD interviewde Herman hierover. 

Zat je je te vervelen thuis nu je restaurant Goud dicht is en we in ‘lockdown’ zitten?

,,Nou ja, zoiets. We waren bezig met een ander programma, maar dat kwam stil te liggen. Dus zaten we met het team op de zaak te brainstormen om iets anders te maken, voor YouTube of zo. Eerst had ik het idee om vanuit keukenkastjes te gaan koken. Ik liep daar zelf tegenaan. Ik had 20 jaar niet thuis gekookt en trok de kastjes open: wat staat er allemaal waar ik iets mee kan? Met HAK kan ik wel wat, haha, maar verder? Dat hebben natuurlijk meer Nederlanders, bedacht ik me. Maar dat was niet echt een televisie-format. Toen kwam SBS 6 met dit idee, bij mensen in vitale beroepen, verzorgingshuizen of mensen thuis kijken en ze culinair verwennen.”

Wat kunnen we verwachten?

,,Het wordt een wekelijks programma van ongeveer een uur, met meerdere items per aflevering. Die zijn we nu aan het opnemen. Best lastig met die anderhalve meter afstand, maar we doen ons best. En bij verzorgingshuizen kan het niet anders, daar staan hele families buiten naar hun vader of moeder achter glas of op het balkon te zwaaien en met telefoons en megafoons contact te houden.”

Het hele interview lees je op AD.nl.

Kun jij ook wel een helpend handje gebruiken van Herman? Via SBS6 kun je je aanmelden.

Herman helpt een handje, iedere dinsdag om 20.30 uur op SBS 6.
Woensdag 22 april 2020 - Bron: Het AD