Dit zijn de 8 nieuwe Bib Gourmand restaurants voor de MICHELIN Gids 2023!

Nieuws overzicht > Dit zijn de 8 nieuwe Bib Gourmand restaurants voor de MICHELIN Gids 2023!

In april zet Michelin de Nederlandse culinaire scene in de spotlight en presenteert diverse spannende ontwikkelingen. Veertien dagen voor de ceremonie van de MICHELIN Gids Nederland 2023, waarbij onder andere de nieuwe sterren worden onthuld, heeft de MICHELIN Gids aangekondigd dat er acht nieuwe Bib Gourmand restaurants aan de selectie van 2023 worden toegevoegd. De complete lijst van restaurants wordt op maandag 24 april bekendgemaakt tijdens een evenement in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Michelin Bib Gourmand: een garantie voor betaalbare, smaakvolle eetervaringen in Nederland
Restaurants met een Bib Gourmand bieden een voortreffelijke verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het restaurant kan een variatie aan kookstijlen aanbieden, zolang de essentiële elementen van genereuze porties en smaakvolle gerechten geïntegreerd zijn in de eetervaring. Werner Loens, selectiedirecteur van de MICHELIN Gidsen in de Benelux, legt uit: “Het inspectieteam en ikzelf beseffen maar al te goed dat het een uitdaging is om vandaag, anno 2023, een restaurant te runnen dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het is dan ook met grote tevredenheid dat ik vaststel dat onze Bib Gourmand selectie nog steeds indrukwekkend is. Naast de acht nieuwkomers, zijn er ruim honderd restaurants die deze bekroning opnieuw hebben verdiend. De Bib Gourmand beantwoordt vandaag meer dan ooit aan de verwachtingen van de moderne gast.”

Ontdek de diversiteit van de nieuwe Bib Gourmand restaurants in Nederland!
De Bib Gourmand selectie van dit jaar is net zo divers als altijd. Onder de nieuwkomers vind je bijvoorbeeld Rotonde uit Rotterdam, waar de chefs hun duurzame visie omzetten in creatieve en verrassende borden. Senang in Zwolle presenteert dan weer rijke smaken uit het Nabije, Midden en Verre Oosten. Of ontdek de Franse gerechten met Portugese invloeden bij Lazuur in Amsterdam. De Franse keuken is een rode draad door veel Bib Gourmand restaurants, inclusief de nieuwkomers. Of u nu geniet van pithivier van houtduif met ganzenlever bij Wils Bakery Café in Amsterdam, of tarte Tatin bestelt bij Bistrot Regent in Nijmegen, herkenbare smaken blijven verrassen. Anderen spelen dan weer creatief met traditie, zoals De Voorburcht in Hattem en Poortman in Veeningen. HAVN in Hoorn brengt dan weer invloeden uit alle hoeken van de wereld samen op het bord.

De acht nieuwe Bib Gourmand restaurants zijn te vinden op de website en mobiele apps van de MICHELIN Gids. De volledige selectie van Bib Gourmand restaurants wordt op 24 april 2023 online gepresenteerd. De MICHELIN Gids Ceremonie Nederland 2023, waarbij de nieuwe MICHELIN Sterren en Awards worden uitgereikt, is op dezelfde dag live te volgen op de sociale media van de MICHELIN Gids.

Woensdag 12 april 2023 - Bron: Michelin Nederland NV