De eerste drie nieuwe namen in de Michelin Gids van 2022 zijn bekend!

Nieuws overzicht > De eerste drie nieuwe namen in de Michelin Gids van 2022 zijn bekend!

Michelin zal op 28 maart 2022 bekend maken welke restaurants een nieuwe ster krijgen, hun ster(ren) behouden of wie hem kwijt raakt. Ook de Groene Michelinster wordt op deze datum uitgereikt. Ondanks dat dit nog even duurt, hebben de inspecteurs nu al drie namen onthuld die zijn opgenomen in de selectie. Wij van HEERLIJK.NL verdiepen ons maar al te graag in de nieuwe selectie van Michelin. 

 

Elke maand nieuwe namen

Restaurant Triptique in Wateringen, Zoldering in Amsterdam en Chez Brochard in Harderwijk zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt door Michelin. Chef Koos Brochard, van restaurant Chez Brochard, was voorheen uitbater van restaurant Klein Parijs en had met deze zaak een Bib Gourmand. Ook Chef Niven Kunz van restaurant Triptique en het keukenteam van restaurant Zoldering zijn al bekend bij Michelin. Deze culinaire top restaurants zijn dus verzekerd van een plaats in de Michelin Gids van 2022. 

Voor iedereen die niet op de nieuwe namen tot 28 maart 2022 kan wachten, heeft Michelin nog meer goed nieuws! Elke maand zal Michelin, naar aanloop van de officiële lancering, namelijk een aantal namen bekend maken die nieuw zijn opgenomen in de gids. Dit betekent dat het elke maand weer een verrassing is welke namen er onthuld zullen worden. Of deze namen een Groene Ster, Bib Gourmand, Michelinster of een bestekje krijgen, blijft helaas wel geheim tot 28 maart. 

 

Eerbetoon aan al het talent

Ondanks de moeilijke omstandigheden koken de chefs er HEERLIJK op los. ‘De Nederlandse chefs laten zich dan ook allerminst ontmoedigen door de nog steeds moeilijke omstandigheden’, aldus de inspecteurs van de Michelin Gids. De nieuwe Michelin Gids zal dan ook wederom een eerbetoon zijn aan al het talent dat de culinaire scène te bieden heeft. De bekendmaking van alle sterren aan al dit culinaire talent zal wederom plaatsvinden in het De La Mar theater in Amsterdam.

Vrijdag 24 september 2021 - Bron: MissetHoreca