Chef Justin van Doorn zet zich in voor jongeren met problemen

Nieuws overzicht > Chef Justin van Doorn zet zich in voor jongeren met problemen

Chef Justin van Doorn (41) gaat aan de slag voor Yes We Can Clinics. Van Doorn gaat voeding actief inzetten in het herstelproces van de cliënten.

 

Justin van Doorn gooit het roer om en gaat een samenwerking aan met Yes We Can Clinics. Hij wil maaltijden creëren voor het voedingsprogramma van de Yes We Can Healhcare Group. Bij Yes We Can worden jongeren met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen behandelt. Van Doorn wil de voeding daar naar een hoger niveau tillen. De door hem ontwikkelde Food Therapy wordt een standaard onderdeel van de behandeling.

 

"Ik wil meer bewustwording creëren rondom voeding en het ritueel van de maaltijd. Onder jongeren leeft nog vaak het idee dat gezond eten veel geld kost en moeilijk te bereiden is. Ik wil ze laten zien dat je super gezond kunt eten zonder dat het meer geld kost." Aldus de chef.

Door Food Therapy worden cliënten zich meer bewust van zichzelf, hun verslaving en hun rol en gedrag binnen de familiesetting en sociale omgeving. Deze herinneringen en bijbehorende emoties hebben vaak een enorme impact en bieden veel werkstof voor de verdere behandeling. Zo wordt er ook gewerkt met gerechten uit de kindertijd van de cliënten.

 

Sommige mensen zien dit als een bijzondere carrièreswitch, maar van Doorn ziet dit als een mooie match.

"Ik ben zelf namelijk verslaafd geweest en sinds een aantal jaar ben ik in herstel. Ik weet precies wat de fellows meemaken en wil ze heel graag helpen in hun herstel."

Als ervaringsdeskundige helpt hij vanuit dit bedrijf met zijn kennis en achtergrond cliënten aan een gezonde basis voor duurzaam herstel van mind body en spirit.

Van Doorn heeft een aantal jaar gewerkt als chef bij Vermaat en stond als freelancer in de keuken van Aan de Poel en Parkheuvel. In mei 2021 begon hij zijn bedrijf Kitchen12 Foodtherapy. 

 

Ook gaat de chef een autobiografisch boek uitbrengen waarin hij vertelt over zijn eigen ervaringen en de waardes binnen de gezondheidzorg. Het doel is om met zijn kennis en achtergrond cliënten aan een gezonde basis voor voor duurzaam herstel van body, mind en spirit te helpen.

 

Maandag 28 maart 2022 - Bron: missethoreca.nl